KOKO kozmetika

Pozdravljene!

Vračam se po nekaj tedenskem oddihu z novo objavo o izdelkih, ki si zaslužijo svoje mesto na blogu in v moji kopalnici. Z največjim veseljem predstavljam KOKO naravno kozmetiko.

KDO SO KOKO?
Gre za naravno slovensko kozmetiko, ki se lahko pohvali z certifikatom inštituta KON-CERT”naravna kozmetika z BIO sestavinami”. Njihovi izdelki vsebujejo naravne sestavine in surovine s certificiranim biološkim poreklom, ter ne vsebujejo sintetičnih dišav, barvil, naftnih derivatov, silikonov… Izdelki pa niso testirani na živalih.
Ime KOKO pa izhaja iz začetnic glavnih sestavin v njihovih izdelkih in sicer KOzje mleko in KOnopljino olje.

ČISTILNO MLEKO SQUEEKY CLEAN:
Če sem čisto iskrena, nisem največja ljubiteljica čistilnih mlek, saj sem imela vedno težave s spiranjem in za sabo so pustila masten, zapackan občutek. A vseeno sem dala čistilnemu mleko Squeeky clean priložnost, zaradi ogromno pohval, ki sem jih zasledila na instagramu.
Mleko uporabljam na dva načina. Zjutraj ga nanesem na rahlo vlažno kožo, ga vmasiram in nato sperem z vodo. Zvečer (posebej takrat, ko nosim ličila in sončno kremo) pa ga nanesem na suho kožo, nekaj časa masiram in odstranim z mokro bombažno brisačko.
Največja razlika med tem čistilnim mlekom in drugimi je ta, da se KOKO zelo lepo spere, na koži ne pušča zapacanega ali mastnega občutka. Dobro odstrani tudi nežen make up, pri težjem pa ga nanesem dvakrat (sploh pri odstranjevanju hudih sončnih krem, kot so Australian gold, ki se zalepi na kožo), ampak vseeno kožo lepo očisti, jo nahrani, saj je po čiščenju na otip zelo mehka, vseeno pa je dovolj nežen, da me na predelu oči ne draži ali peče.

ČISTILNI TONIK SPLASH OF FRESH:
Splash of fresh je res pravi pljusk svežine po čiščenju obraza. Zaradi svoje nežnosti je primeren za vse tipe kože, saj ne vsebuje alkohola ali parfumov. Po čiščenju kože pomaga koži ohranjati pH kože in jo pripravi na nanos ličil.
Poleg tega, da kožo očisti, jo tudi navlaži, saj vsebuje mlečno kislino, ki veže in zadržuje vodo v povrhnjici ter hidrolat melise, ki deluje protivnetno, spodbuja krvni obtok, zapira pore in toniku daje zelo nežen, komaj zaznaven vonj.
Tonik na obraz nanašam kar s prsti, ali pa z blazinico, če sumim, da so na obrazu ostali ostanki ličil. Na oba načina se obnese odlično. Všeč pa mi je tudi, da je tako zelo nežen, da se nikoli ne obremenjujem, če ga nanesem na predel okoli oči, saj me nič ne peče ali skeli.

Oba izdelka sta se izkazala za zelo učinkovita in moja koža ni pokazala kakšnega nezadovoljstva z njima. Vsekakor ostajata še naprej v moji rutini in upam, da kmalu spoznam še katero izmed njunih “sester” krem o katerih si lahko več preberete tukaj.

Hvala za branje!*

Advertisement

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s