Herbio – AHA sadna maska

Pozdravljene.

Že nekaj časa nazaj se je v mojo kopalnico prikradla znamka Herbio. Samo ime je sestavljeno iz besed herb- zelišče, rastlina in bios- življenje. Gre torej za zeliščno kozmetiko, kjer znanja, ki so jih pridobili od prednikov o učinkih zelišč in rastlin, združujejo s sodobnimi znanstvenimi dognanji in potrebami sodobnega človeka.

Izdelki so zasnovani na zeliščni osnovi, pri izdelavi se izogibajo umetnim in genetsko spremenjenim sestavinam, izdelki so v večini brez silikonov, parafinskih olj, dodanih barvil, konzervansov, torej uporabljajo varne in kvalitetne sestavine, skrbijo pa tudi za okolje, saj so embalaže, ki so minimalne, narejene iz reciklirnih in ekoloških materialov, za piko na i pa noben izdelek ni testiran na živalih.

Na njihovi spletni strani lahko najdete ogromno različnih izdelkov, od nege telesa, obraza, sončne nege, do dišav in prehranskih dopolnil. Mene je seveda najbolj pritegnila nega obraza in prvi izdelek, ki vam ga bom predstavila je AHA sadna maska iz linije Skin balance.

Maska je namenjena mastni in nečisti koži, ter koži z razširjenimi porami. Ima dvojni učinek. Deluje kot nežen piling, saj odstranjuje odmrle celice in negovalen učinek, saj spodbuja regeneracijo kože in jo pusti prožno ter mehko.

Glavne sestavine so olje pomaranč, izvlečki limone in kumaric, AHA glikol, mlečna kislina, bisabolol, alantoin, natrijev laktat in kaolin.

Masko uporabljam 1x – 2x tedensko. Nanesem jo na očiščen obraz, ter pustim delovati 10 minut. Za cel obraz in vrat uporabim eno pumpico in pol. Sama embalaža je praktična, opozarjam pa, da se maska rada zasuši v odprtini. Sama jo po uporabi obrišem in ni kakšnih problemov. 🙂

Priznam, da me je bilo pred prvo uporabo kar malo strah. Pričakovala sem, da bo maska agresivna in da bo koža po uporabi občutljiva. Pa je bil ves strah odveč. Gre za zelo nežno masko, ki ima prijeten vonj po limonah. Ima rahlo rumeno barvo, konsistenca pa je bolj, kot bi na obraz nanašal kremo. Med uporabo se na obrazu posuši in postane mat, a ni kakšnega neprijetnega zategovanja kože. Me je pa na ranicah takoj po nanosu koža malo zapekla, a nič pretirano in nevzdržno.

Prijetno me je presenetil tudi učinek maske. Kot že rečeno gre za nežno masko, ki kože ne razdraži, jo pa po uporabi pusti res mehko in nahranjeno, vseeno pa občutek na koži ni masten. Čeprav je piling učinek nežen, sem opazila, da deluje, saj predeli suhe kože okoli mozoljev niso več vidni, kar je res velik plus. In nasploh je rdečica okoli mozoljev po uporabi manj vidna, ter se veliko hitreje celi.

Nasploh lahko rečem, da mi maska zelo ustreza, po par tedenski uporabi se učinki že poznajo, saj zgleda koža precej lepše, bolj navlaženo in sijoče (a ne mastno). Zaradi te nežnosti pa bi masko priporočala prav vsem, tudi tistim s suho in občutljivo kožo, saj kožo res nahrani. In z veseljem lahko potrdim, da obljube o prožni, mehki in voljni koži držijo. 🙂

Hvala za branje!*

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s